Újabb akkumulátor-szétszerelő üzem épülhet Magyarországon? Mutatjuk a részleteket

Portfolio   
  Megosztom
Újabb akkumulátor-szétszerelő üzem épülhet Magyarországon? Mutatjuk a részleteket

Új akkumulátor feldolgozót terveznek Alsózsolcára – írta meg a Villanyautósok, amit később a város meg is erősített, hozzátéve, hogy egy 15 milliárd forintos beruházásról lehet szó.

Az akkumulátor feldolgozót a részben szlovén magánemberek tulajdonában lévő Andrada Group valósítaná meg. Az új üzemben a Magyarországon lítium-ion akkumulátorokat előállító vállalatok (Samsung SDI, SK Battery) gyáraiból származó gyártásközi selejt akkumulátorblokkok gyűjtését, előkezelését és hasznosítását valósítanák meg A telephelyen lakossági akkumulátor-átvételt nem terveznek.

Az üzem, amely mintegy 60 ezer négyzetméteres lehet, évente 10 ezer tonna kapacitással, az Alsózsolca észak-keleti részére tervezett ipari parkban működhet, és mintegy 70 alkalmazottat foglalkoztatna három műszakban. A telephelyen építkezés nem lesz, meglévő épületet használnak fel

– írja a Villanyautósok.

A tevékenységéhez kapcsolódóan a cég 40 tonna veszélyes hulladékot tárolna a telephelyén, az üzemben nikkel, kobalt, mangán és lítium kinyerését végzik majd. Magyarországon egy hasonló profilú dél-koreai üzem engedélyét vonta vissza a napokban a hatóság sorozatos szabálysértések miatt

– emlékeztet a lap.

Az Alsózsolca városának holnapján megjelent közlemény szerint Andrada saját fejlesztésű és tulajdonú, innovatív Li-ion újrahasznosító technológiáját alkalmazza majd, amely teljesíti a szigorú német minőségi elvárásokat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

akkumlátorgyár

akkumulátor feldolgozó üzem

alsózsolca