Elképesztő állapotok a kistarcsai kórházban: egyik fontos osztályát már teljesen leállították

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő állapotok a kistarcsai kórházban: egyik fontos osztályát már teljesen leállították

Komoly bajban van a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház, az egyik belgyógyászati osztálya az I-es Belgyógyászat endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztály teljesen leáll, míg a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni - írta Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő a Facebookon.

Ahogy posztjában kiemelte, hogy a következő belgyógyászati osztályok esetében:

Mint írja, minden belgyógyászati osztály esetében humánerőforrás miatt szünetel teljesen-, vagy részlegesen a fekvőbeteg ellátás. A bejegyzésben hozzáteszi azt is:

Külön érdekessége a kijelölő határozatnak, hogy kardiológia esetében olyan intézményt is köteleznek a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház helyett kardiológiai betegellátására, ahol már 2021 vége óta humánerőforrás hiány miatt nincs kardiológiai fekvőbeteg ellátás (Jávorszky Ödön Kórház Vác).

Majd kitér arra is, hogy a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Pest megye legnagyobb kórháza. Kiesése nemcsak a Pest megyei ellátást veszélyezteti, hanem a Budapesti ellátást is.

Hiszen a kieső funkciókat átvevő intézmények várólistájának a végtelenbe nyújtását, kapacitásaik teljes kizsigerelését jelentheti. Rosszabb estben, ahogyan ezt látjuk a Váci Jávorszky Ödön Kórház esetén a már nem létező kapacitásra próbálják átterelni a betegket

- magyarázza a szakember.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kistarcsa

kórház

osztálybezárás

csökkentett kapacitás