Közel kétszáz milliós beruházás Kecskéden: mutatjuk, mire fordították a pénzt

MTI   
  Megosztom
Közel kétszáz milliós beruházás Kecskéden: mutatjuk, mire fordították a pénzt

Bölcsőde épült 195 millió forintos beruházással a jelentős részben német nemzetiségűek által lakott Kecskéden - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. projektmenedzsere.

Bándi Gábor közölte, a 2100 lakosú településen korábban nem volt bölcsődei ellátás. Az európai uniós támogatás segítségével egy 14 gyerek gondozására alkalmas intézményt alakítottak ki és három új munkahelyet hoztak létre a községben.

A település központjában található, önkormányzati tulajdonú telken - a meglévő óvoda ingatlanján - földszintes, nyeregtetős, hagyományos szerkezettel emeltek új épületet; a bölcsődében fedett pihenőt, teraszt és játszóudvart is létrehoztak. A forrásból különböző eszközöket, játékokat és bútorokat is beszereztek. A bölcsőde szeptembertől fogadja a kisgyermekeket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bölcsőde

komárom-esztergom megye

beruházás