Évi egymillió forint támogatás? Ezen az egyetemen lehet pályázni a busás ösztöndíjára

HelloVidék   
  Megosztom
Évi egymillió forint támogatás? Ezen az egyetemen lehet pályázni a busás ösztöndíjára

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

Rekordszámú elsőéves kezdte meg tanulmányait idén szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen, amely minden segítséget megad ahhoz, hogy a fiatalok sikerrel vegyék az akadályokat. Ennek érdekében írt ki ösztöndíj-pályázatot az intézményt fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány céltámogatásának köszönhetően az Universitas-Győr Alapítvány. Az elsőéves nappali tagozatos hallgatóknak szóló ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, az idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban.

A Gólya-ösztöndíjra a 2023/24-es tanév őszi félévében a Széchenyi István Egyetem bármely alapképzési, mesterképzési vagy osztatlan képzési nappali tagozatos szakjára első alkalommal beiratkozott hallgatók jelentkezhetnek. A feltételek között szerepel, hogy a pályázó állandó lakóhelye – a 290/2014. (XI. 26.) Kormányrendelet alapján – kedvezményezett járásban vagy átmenetileg kedvezményezett településen legyen, és rendelkezzen aktív hallgatói jogviszonnyal az őszi félévre. Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akiknek érettségi bizonyítványának átlaga 4,0 vagy annál magasabb volt. Az elbírálásnál előnyt jelent a közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért helyezés, illetve egyéb releváns tanulmányi, szakmai versenyen elért eredmény. Ugyancsak figyelembe veszik a kiemelkedő sporttevékenységet és a szociális rászorultságot is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

támogatás

ösztöndíj

győr

egyetem