Elképesztő! Erre ment a több száz millió forintos támogatás a vidéki városban

MTI   
  Megosztom
Elképesztő! Erre ment a több száz millió forintos támogatás a vidéki városban

Összesen 900 millió forintból korszerűsítették a csatornahálózatot Nagykanizsán. A beruházás során két sűrűn lakott utcában százévesnél idősebb ivóvízvezetéket cseréltek ki. A vezetékcseréken kívül három új, energiatakarékos nyomásfokozó szivattyút is telepítettek a hálózatba.

Nagykanizsa önkormányzata a Teleki utca és a Platán sor víziközmű-hálózatának rekonstrukciójára csaknem 641 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében. A projekthez további 289 millió forint saját forrást biztosított a város közgyűlése.

A város teljes vízelosztó hálózat hossza 154 kilométer, amelynek csupán 38 százaléka épült műanyagból, a fennmaradó rész azbesztcement és acél vezetékekből áll. A vezetékhálózat 60 százaléka azonban 50-75 évvel ezelőtt lett kiépítve, a vezetékek életkora már jelentősen meghaladta az építéskor előirányzott időtartamot.

A teljes nagykanizsai ivóvízhálózat 10 százaléka sorolható csak a jó minősítésű kategóriába, 30 százaléka közepes, 60 százaléka pedig rossz állapotú.

A Teleki utcán és a Platán soron 3,7 kilométer hosszúságban kicserélt vezetékek 70 százaléka a rossz állapotú kategóriába tartozott, 70-100 éve fektették le őket. Szinte havonta történtek csőtörések, elsősorban a Teleki utcán, ahol több mint 100 éves csővezetékeket váltottak fel a most elkészült beruházás során.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fejlesztés

nagykanizsa

ivóvíz