Több száz milliós beruházás: erre költötte a pénzt a vidéki gyár

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: erre költötte a pénzt a vidéki gyár

Új munkagépek beszerzésével, uniós támogatással, mintegy 553 millió forintos beruházással korszerűsítette kivitelező technológiáját Algyőn az út- és közműépítéssel foglalkozó Délút Kft.

A fejlesztés során - amely költségeiből mintegy 388 millió forintot fedezett feltételesen vissza nem térítendő támogatás - a vállalkozás földmunkákhoz, közmű- és útépítéshez szükséges új berendezéseket állított üzembe.

Négy különféle, felületek, anyagok tömörítéséhez használatos munkagépet vásároltak, ezek valós időben képesek adatokat gyűjteni a föld vagy az aszfalt pillanatnyi állapotáról. Beszereztek egy aszfalt- és betonrétegek terítésére alkalmas berendezést is, amely a tervek digitális állományai alapján tudja változtatni - a többi közt - a lefektetett anyag vastagságát.

A vállalkozás algyői telephelyén építettek egy alkatrészraktárat és gumiszervizt, ahol a saját járművek mellett külső megrendelők számára is végeznek teljes körű gumijavítást. Elkészült egy új szervizépület is, amellyel megduplázták a cég karbantartási kapacitását. Az épületek fűtését és hűtését korszerű hőszivattyús rendszer biztosítja.

A jelenlegi formájában 1996 óta működő cég kezdetben homokbánya műveléssel, szóródó tömegáruk fuvarozásával, rakodásával, földmunkák végzésével foglalkozott. A vállalkozás az elmúlt több mint negyedszázadban a térség meghatározó út- és közműépítő társaságává fejlődött.

A Délút Kft. az út- és mélyépítés mellett csatornázási munkálatokat, rekultivációs munkákat, külszíni építőanyag bányászatot, árufuvarozást végez, akkreditált minőségvizsgáló laboratóriumot, valamint 2008 óta aszfaltkeverő üzemet is működtet.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a családi tulajdonú, több mint kétszáz alkalmazottat foglalkoztató Délút Kft. tavaly az értékesítésből származó nettó árbevételét 11,9 milliárd forintra növelte, ami több mint 55 százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalkozás 2021-ben 1,181 milliárd, tavaly 2,127 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

beruházás

fejlesztés

algyő