Ki nem találnád, milyen érméket bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank

HelloVidék   
  Megosztom
Ki nem találnád, milyen érméket bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank

Két újabb ezüst- és két színesfémérmét bocsát ki idén a Magyar Nemzeti Bank. A korábban meghirdetetteken felül most Deák Ferenc születésének 220. esztendejére, illetve a Kúria alapításának 300. évfordulójára jelennek meg emlékérmék.

Az MNB minden év végén közzéteszi a következő évi érmekibocsátási programját az érmék paramétereivel, grafikai terveivel. A program idő közben bővülhet olyan elemekkel, amelyek a nemzeti bank látóterébe kerülnek, mondta el az InfoRádióban Hergár Eszter - írja a

A közelmúlt eseményeire reagálva bővítik a 2012-ben indított Nobel-díjas sorozatot is húszezres vert darabszámmal – Karikó Katalinnal és Krausz Ferenccel.

A Nobel-díjasok érméivel kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a Magyar Nemzeti Bankon belül, tervezik az érmét, és az egyértelműség kedvéért: két különböző érméről lesz szó.

Az ovális érmesorozatot Szent-Györgyi Alberttel kezdték tizenegy éve, tavaly verték Kertész Imrét, és tervezés alatt van Oláh Györgyé is.

Hamarosan bejelentik a Karikó- és Krausz-érmék piacra kerülésének időpontját is. Számítanak rá, hogy az új Nobel-érmék azonnal el fognak fogyni, amint piacra kerülnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

mnb

érme

nobel-díj