Áll a bál a balatonparti településen: nem kérnek a civilek a vitorláskikötőből

HelloVidék   
  Megosztom
Áll a bál a balatonparti településen: nem kérnek a civilek a vitorláskikötőből

A civilek harmadszor is megtámadták a balatonföldvári vitorláskikötő engedélyét. A tervek szerint egy 175 hajó befogadására alkalmas kikötő épülne, amelyhez az állam csaknem 900 milliós forintos támogatást biztosítana.

A Mosolygó Balatonföldvár civil szervezet harmadszor is megtámadta a veszprémi kormányhivatalnak a balatonföldvári Nyugati strandon épülő vitorláskikötőt engedélyező határozatát. Bízunk benne, a bíróság továbbra is olyan korrekten áll majd a kérdéshez, mint a korábbi két alkalommal - mondta Herényi Károly a Népszavának.

A lap emlékeztetett arra, hogy a veszprémi kormányhivatal annak ellenére adott harmadszor is zöld utat a beruházásnak, hogy két korábbi hasonló tartalmú határozatot – amelyek szerint a projekt minden jogszabálynak megfelel – a pécsi bíróság megsemmisített. Második alkalommal a taláros testület arra is felszólította a veszprémi kormányhivatalt, hogy döntésénél vegye figyelembe a jogerős bírósági döntést, és szóvá tette azt is, hogy a hivatali eljárás során sérültek a beruházással szemben peres úton is fellépő civilek jogai.

A verdiktre hivatkozva július elején a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is visszavonta az épülő vitorláskikötő vízjogi létesítési, tehát valójában építési engedélyét. Ennek ellenére, miután az építkezést támogató fideszes polgármester, Holovits Huba vezetésével a képviselő-testület módosította a helyi építési szabályzatot (hész), kihagyva belőle, hogy „a meglévő strandok területe más célra nem vehető igénybe”, a kormányhivatal ismét engedélyezte az építkezést.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

építkezés

balatonföldvár

vitorláskikötő