Nyolc férőhelyes minibölcsőde épült a békési településen: 165 milliót költöttek rá

MTI   
  Megosztom
Nyolc férőhelyes minibölcsőde épült a békési településen: 165 milliót költöttek rá

Hivatalosan is átadták a 165 millió forintból megvalósított, nyolc férőhelyes minibölcsődét a Békés vármegyei Csorváson - közölte az önkormányzat.

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 157,8 millió forintot nyertek el, a beruházás hazai társfinanszírozással valósult meg - olvasható a több mint 4500 lakosú város önkormányzatának honlapján.

A forrásból az épület kialakítása mellett eszközöket is vásároltak. Szeptembertől négy, három évnél fiatalabb kisgyerek jár a csoportba.

Jóllehet Békés vármegye népessége csökkent, Csorvás lakosainak száma 2020 óta 120-130-al nőtt. Évente 40-50 csorvási gyermek születik és a meglévő bölcsőde már kicsinek bizonyult.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bölcsőde

minibölcsőde

békés megye