Nincs ok aggodalomra? Egyre rosszabbak itthon a fertőzési adatok a sertéspestisről

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs ok aggodalomra? Egyre rosszabbak itthon a fertőzési adatok a sertéspestisről

Továbbra is fenntartjuk a megerősített járványvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy minimalizáljuk a sertéspestis behurcolásának kockázatát – jelentette ki közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter, aki dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvossal közösen Baranya vármegyében egyeztetett az állategészségügy helyzetéről a sertéstenyésztőkkel.

A tárcavezető ismertette, hogy fokozódik a sertéspestis behurcolásának veszélye hazánk déli csücskében Horvátország felől. A magyar állategészségügyi hatóság éppen ezért továbbra is fenntartja a megerősített járványvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy minimalizálja a betegség behurcolásának kockázatát.

A romló fertőzési adatok miatt fontos, hogy már a közepes kockázatú déli vármegyékben is betartsák a sertéstartók a kiemelt járványvédelmi intézkedéseket

– tette hozzá.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a Horvátországból érkező sertést fogadó vágóhidakon és továbbtartásra érkező minden szállítmány esetében is szigorú előírásokat kell betartani. Példaként említette dokumentumok átfogó ellenőrzését, a hőmérőzéssel megerősített alapos klinikai vizsgálatot, az elhullott sertések kórbonctani vizsgálatát és a sertéstelepek járványvédelmi ellenőrzésének fokozását. Hangsúlyozta, az állattartó telepek fejlesztései kapcsán is kiemelt figyelmet kell fordítani az egészségügyi feltételek teljesülésére. A gazdálkodóknak nagyon szigorú előírásoknak kell eleget tenniük. Az elmúlt évek kiemelkedő állategészségügyi eredménye, hogy a magyar házisertés-állományt sikerült megvédeni a betegségtől. Az agrártárca azon dolgozik, hogy ez továbbra is így maradhasson – fűzte hozzá Nagy István.

Címlapkép: Agrárminisztérium Sajtó

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárminisztérium

nagy istván

sertéspestis

sertésállomány