Több mint 100 ember kerülhet az utcára: végleg bezár a híres konzervgyár

HelloVidék   
  Megosztom
Több mint 100 ember kerülhet az utcára: végleg bezár a híres konzervgyár

Áprilisban bezár a 130 embernek munkát adó szigetvári konzervgyár, adta hírül az ATV. A francia tulajdonos tavaszra futtatná ki a termékeket. A döntést a csökkenő értékesítéssel, az egyre kisebb nyereséggel indokolták.

Vass Péter, a város polgármestere örülne, ha lenne vállalkozó, aki tovább vinné a termelést, de szerinte kicsi az esélye annak, hogy el lehessen kerülni a bezárást.

A termelést 1937-ben, egy Andrássy-birtokon kezdték el, a második világháború idején a berendezések jó része elpusztult. Az ötvenes években lett önálló a gyár, fő profilja a gyümölcs- és főzelékkonzervgyártás volt. A gyárban a fénykorában 1500 ember dolgozott. A szocializmusban a hazai és KGST-piacra termelt, ennek ellenére túlélte a rendszerváltást.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

konzervgyár

szigetvár

andrássy-birtok

bezárás