Megszólalt Rogán Antal Bige László húzásáról: “ez a Nitrogénműveknek nem sikerült”

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt Rogán Antal Bige László húzásáról: “ez a Nitrogénműveknek nem sikerült”

Az ATV megkereste Rogán Antalt, aki kérdésükre azt válaszota, hogy a műtrágyagyártás leginkább a háború, a szankciók, az energiaválság és a megemelt földgázárak áldozata. A nagyok tudták érvényesíteni a piaci érdekeiket, ez a Nitrogénműveknek nem sikerült - mondta a miniszter, visszautasítva, hogy diszkriminációról lenne szó - írták.

Ma már többször is beszámoltunk a Nitrogénműveket illető mizériáról. Most az ATV kereste meg Rogán Antalt az üggyel kapcsolatban. Aki az alábbiakat nyilatkozta:

Magyarországon a műtrágyagyártás leginkább a háború, a szankciók, az energiaválság és az annak következtében megemelt földgázárak áldozata

- mondta Rogán Antal arra, hogy Bige László cége, a Nitrogénművek határozatlan időre leáll, és az üzleti környezet drasztikus romlása miatt 93 év után befejezi a gyártói tevékenységét.

Diszkriminálták-e a nyári kormányrendelettel, illetve annak októberi módosításával Bige László cégét? Hiszen ők arra hivatkoznak, hogy most már 36 százalékos különadót kell fizetniük az ingyenes szén-dioxid kvóta kiosztása, illetve eladása vonatkozásában, és 15 százalékos tranzakciós illeték - tette fel a kérdést újra az ATV munkatársa.

Erre Rogán Antal azzal válaszolt a lapnak, hogy nem hiszi, hogy diszkrimináció történt volna, az egyetemleges szabályok mindenkire vonatkoznak. Ezek a szabályok vonatkoznak másokra is értelemszerűen, akik földgázt, vagy más hasonló alapanyagot használnak fel.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pétfürdő

nitrogén műtrágya

műtrágya

gyárbezárás

hellovidek