Több száz milliós fejlesztés Battonyán: de mire ment ez a rengeteg pénz?

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós fejlesztés Battonyán: de mire ment ez a rengeteg pénz?

Mint a román határ mellett fekvő, ötezer lakosú város honlapján olvasható, két pályázaton, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyertek el összesen 231 millió forint támogatást.

Ebből épült először a 12 gyermeket befogadni képes csoportszoba, amelyet később még eggyel, valamint torna- és sószobával bővítettek. A bölcsőde jelenleg két csoportban, 24 gyermek ellátására alkalmas. A támogatásokból kültéri játékokat és beltéri eszközöket is beszereztek.

Battonyán az 1960-as években épült bölcsőde, amely sokáig működött négy csoporttal. A rendszerváltást követő megszorító intézkedések egyike volt, hogy az akkori képviselő-testület megszüntette az intézményt 1992 végén.

Az ingatlant a későbbiekben a családsegítő szolgálat használta, majd 2009-ben az önkormányzat 55 millió forint támogatást nyert a Biztos Kezdet Gyerekház kialakítására. A gyerekház szolgáltatásait sokan vették igénybe, és a szülők igényeinek megfelelően döntött úgy a képviselő-testület, hogy új bölcsőde építésére pályáznak.

Boros Csaba polgármester abban bízik, hogy a bölcsőde hozzájárul Battonya népességmegtartó képességének növeléséhez és ahhoz, hogy elöregedő helyett újra fiatalodó településként tarthassák számon.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bölcsőde

támogatás

beruházás

fejlesztés