Ismét biztonságos lett a környezet: megtisztították a szennyezett földet a taszári bázison

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét biztonságos lett a környezet: megtisztították a szennyezett földet a taszári bázison

Megtisztították a taszári légibázis földjét az egykori üzemanyagtárolók helyén, ahol már a 90-es évek óta üzemanyagszivárgás szennyezte a környezetet - írta meg a sonline.hu.

Hamarosan a természet veszi birtokba a taszári repteret ott, ahol korábban két üzemanyagtelep szolgálta ki a közúti és vasúti üzemanyag beszállítását, lefejtését, szétosztását, ugyanitt föld alatti tartályokban tároltak benzint, gázolajat és kerozint. A tárolótartályok műszaki állapota leromlott, a bennük tárolt szénhidrogén pedig szennyezte a talajt és a talajvizet. – 1995-ben már detektálták a taszári vízfolyásban, mintavétel során kiderült, hogy környezeti kár van a területen. Elbontottuk a tartályokat, az alattuk lévő szennyezett talajt kitermeltük, ezzel a legnagyob szennyezett góc szűnt meg

- mondta a portálnak Gyovai-Balogh Rita Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági hivatal környezetvédelmi osztályvezetője.

Ahogy a lap írja, a kivitelező konzorcium tagjai a leghatékonyabb módszerekkel végezték a munkát. A most kitermelt földet a depóniákba vitték, ahol fizikai és biológiai módszerrel megtisztították a bele került szénhidrognétől. 317 ezer négyzetméter megtisztítandó területen 404 ezer köbméter földből kellett eltávolítani a káros anyagot. Ezenkívül a talajvízből is kivonták a bele került szennyező anyagokat, amelynek mennyisége 245 ezer köbméter volt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

taszár

légibázis

föld

környezetvédelem

földtisztítás

üzemanyagszivárgás