Nesze neked fizetés: így változhat a minimálbér fölött keresők bérezése jövőre

HelloVidék   
  Megosztom
Nesze neked fizetés: így változhat a minimálbér fölött keresők bérezése jövőre

A dolgozók többsége kevesebb mint 10 százalékos fizetésemelésre számíthat, mert képtelenek többet kigazdálkodni a cégek, nyilatkozta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az RTL Híradónak. Csütörtökön jelentették be, hogy a minimálbér 15 százalékkal nő már idén december elsejével. Ennek köszönhetően emelkedik a gyod, a gyed-plafon és várhatóan a home office támogatás is.

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az RTL Híradónak arról beszélt,

nem indokolt egy kétszámjegyű béremelési dinamikát fenntartani az ennek az évnek a recessziója után, és a jövő év 2-3 vagy 3-4 százalékos gazdasági bővülése ezt nem indokolja.

A riportban arra is felhívták a figyelmet, hogy az emeléssel nőnek a minimálbérhez kötött ellátások is, ami további, nagyjából 1 millió embert érint. Például a tartósan beteg gyereküket otthon ápolóknak járó gyod több mint 31 ezer forinttal havi nettó 240 ezerre emelkedhet januártól.

A kormány szerint már nem esik a fizetések vásárlóereje. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt közölte, céljuk, hogy „a reálbérek jövőre 4-5 százalékkal nőhessenek”.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

minimálbér

fizetések

béremelés

infláció

fizetésemelés