Ilyen még nem volt Magyarországon: egyedülálló napelemgyártásba kezdett a vidéki cég

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen még nem volt Magyarországon: egyedülálló napelemgyártásba kezdett a vidéki cég

Az IKARUS TECH Kft. sikeresen lezárta új fémmegmunkáló gépsorán a próbaüzemet és a tegnapi nappal elkezdődött a napelemes tartószerkezetek tömeggyártása.

A buszgyártásáról híres Ikarus a fémmegmunkálás területén rendelkezik különleges szakismeretekkel, míg az ASTRASUN Solar évtizedes naperőmű tervezői és kivitelezői tapasztalatát adta a közös vállalkozáshoz.

Úgy véljük, hogy olyan különleges szellemi műhely van kialakulóban, amely lehetővé teszi, hogy innovatív termékekkel lépjünk a piacra, amelyek a legigényesebb vásárlókat is meg fogják tudni hódítani. Ma már nem elég kedvező áron, jó minőséget termelni, hanem szükség van jelentős szellemi hozzáadott értékekre is

- mondta dr. Keresztes Attila ügyvezető.

A szakember azt mondta, hogy bíznak abban, hogy a piacok honorálni fogják erőfeszítéseinket. Az innovatív termékek hatása a még kedvezőbb árak, a könnyebb kivitelezés, kevesebb karbantartási költség. Egyúttal az is fontos szempont, hogy a karbonlábnyomot minimalizáljuk. A fejlesztések folyamatban vannak és reményeink szerint 2024-ben már egyes új termékeink kereskedelmi forgalomba is kerülnek. 2026-ra szeretnénk meghatározó pozíciót elérni az európai piacon.

Az IKARUS TECH Kft. az ASTRASUN Solar Nyrt. és az Ikarus Holding tagja, az IK Metál Kft. közös tulajdonú vállalkozása, amelyet a felek 2023-ban alapítottak. A társaság kitűzött célja, hogy Európa dobogós napelemes tartószerkezet gyártójává váljon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

napelem

gyártás

fejlesztés