Már csak ez hiányzott: óriási leépítés jön a vidéki gumigyárban

HelloVidék   
  Megosztom
Már csak ez hiányzott: óriási leépítés jön a vidéki gumigyárban

Novemberben és decemberben 25-25 munkavállalót küldenek el a Continentaltól. A cég azt közölte, hogy a piaci folyamatok, valamit az elmaradó megrendelések miatt döntöttek a leépítés mellett.

A gyári faliújságokra kitett tájékoztatóból értesülhettek a dolgozók, hogy elbocsátások lesznek a makói Continentálnál, de erről hivatalosan bennünket nem értesítettek – állította a Népszavának Hajdú Roland, a gyárnál működő szakszervezet titkára. A vállalattól novemberben és decemberben 25-25 munkavállalót küldenek el.

Hajdú Roland szerint nem zárta, ki, hogy az üzemi tanács esetében ez megtörtént, noha erről ismeretekkel nem rendelkezik. Az ötven elbocsátott munkavállaló között nagy számban találhatóak olyanok, akik munkaviszonya elérte, sőt meghaladta a húsz évet a makói gyárban. Állítsa szerinte sok esetben a legtapasztaltabb magyar munkavállalókat küldték el a gyárból, az indokokról pedig a sajtóból értesültek.

Jelenleg csaknem százötven indonéz munkás dolgozik a gyárban, a szakszervezeti titkár szerint pedig az a vezetés célja, hogy minél kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza az alkalmazottakat. A külföldi munkavállalók esetében ez azzal is alátámasztható, hogy több ezer kilométerre hazájuktól érdekérvényesítési lehetőségeik nagyon korlátozottak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

leépítés

continental

makó