Nordmann fenyő, ezüstfenyű lucfenyő: ennyi lesz idén a karácsonyfák ára méterenként

HelloVidék   
  Megosztom
Nordmann fenyő, ezüstfenyű lucfenyő: ennyi lesz idén a karácsonyfák ára méterenként

A költségek növekedése miatt körülbelül 20 százalékot emelnének az árakon a termelők, ennek ellenére azt mondják nem tehetik meg, mert nem bírná el a piac.

A napokban kezdődött az eladásra szánt fenyőfák kitermelése, a következő hetekben pedig több százezer fát vágnak ki Zalában és Somogyban, ahonnan az ország nagy részét ellátják. A fenyőfákat a tavalyihoz hasonló áron kínálják majd – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A termelők szerint a nordmann fenyő métere 6000-8000, az ezüstfenyőé 5000, a lucfenyőé pedig 4000-5000 forint körül lesz. Azt mondják, a költségek növekedése miatt körülbelül 20 százalékot emelnének az árakon, de nem tehetik meg, mert nem bírná el a piac.

Az őstermelők úgy vélik, Magyarországon nem lesz hiány egyik fenyőfajtából sem, de felhívták a figyelmet arra, hogy a jó minőségű fa kiválasztását nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

karácsonyfa

ár

normann fenyő