Ment a mutyi a vidéki postán? A falubeliek százmilliós összeg eltűnéséről beszélnek

HelloVidék   
  Megosztom
Ment a mutyi a vidéki postán? A falubeliek százmilliós összeg eltűnéséről beszélnek

Visszaélésre utaló ügy miatt indított vizsgálatot a Magyar Posta a győrsövényházi Postapartnerrel kapcsolatban. A falubeliek százmillió forintot is meghaladó összeg eltűnéséről beszélnek - írja a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, Győrsövényházán november 20-án bezárt a postahivatal, illetve ahogy a Magyar Posta szórólapján szerepel, a Postapartner. Onnantól a helyiek mobilposta útján intézhetik ügyeiket. A lap megtudta: komoly ügy állhat az intézkedés mögött.

A helyiek arról beszélnek, hogy a Magyar Postával szerződésben álló vállalkozó visszaélt a rábízott pénzekkel és komoly összeg tűnt el a postán. Információink szerint akár a százmillió forintot is meghaladhatja az az összeg, amelyről szó lehet

- írta a lap.

Hozzátették, a Magyar Posta a konkrét ügyről nem adott tájékoztatást, de kérdéseikre adott válaszukban utalnak rá, hogy vizsgálatot indítottak. A Magyar Posta kommunikációs osztálya közölte szerkesztőséggel:

A Magyar Posta azon dolgozik, hogy ügyfeleit a legmagasabb színvonalon szolgálja ki postai szolgáltatásaival, a bűncselekmény tényének megállapítása nem a társaság feladata. A Magyar Posta minden, a működési területét érintő, visszaélésre utaló ügyet alaposan kivizsgál, így teszi ezt most Győrsövényházán. Amennyiben a vizsgálat során bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja merül fel, úgy társaságunk feljelentést tesz az illetékes nyomozóhatóság előtt, amelynek feladata lesz a visszaélés büntetőjogi megítélése, a keletkezett kár megállapítása, a gyanúsítás és egyéb nyomozati cselekmények elvégzése. A vizsgálatok lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni

Ahogy a portál arról beszálmolt, keresték a vármegyei Rendőr-Főkapitányságot is, ahonnan arról értesültek, hogy a győrsövényházi postával kapcsolatban nem indítottak nyomozást. De úgy tudják, a Posta egyeztetésre hívta össze a győrsövényházi ügyben érintett ügyfeleket.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

posta

magyar posta

visszaélés