Letartóztatták a vidéki cégvezetőt: több ezer kutyát szállított külföldre feketén

MTI   
  Megosztom
Letartóztatták a vidéki cégvezetőt: több ezer kutyát szállított külföldre feketén

Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

A közlemény szerint év eleje óta folytatnak büntetőeljárást a céggel szemben. A vizsgálat során derült ki, hogy az állatorvos úgy állított ki kiskutyák számára útlevelet, hogy azt nem előzte meg sem védőoltás beadása, sem chip behelyezése. A ceglédi cég 2016 és 2021 között ezrével exportálhatta így külföldre az állatokat - tették hozzá.

A vizsgálatok során nyilvánvalóvá vált, hogy a ceglédi kutyakereskedő cég "jogellenes cselekményét változatlan intenzitással folytatta" idén is, annak ellenére, hogy a nyomozók év elején már gyanúsítottként hallgatták ki a cégvezetőt.

A nyomozók - szemle keretében - a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársaival, állatorvosaival egyesével vizsgálták meg az állatokat - írták. Az akció után gyanúsítotti kihallgatásokat tartottak közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt; az ügynek már négy gyanúsítottja van.

A bűnismétlés miatt a cégvezetőt a nyomozók őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a Budakörnyéki Járásbíróság el is rendelt; a többi gyanúsított szabadlábon védekezik - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kutya

kutyák

kisállat

gazdaság

bűncselekmény

állatkereskedés

illegális kereskedelem