Különleges fejlesztések valósultak meg a somogy vármegyei településen: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Különleges fejlesztések valósultak meg a somogy vármegyei településen: itt vannak a részletek

A Magyar falu program, több hazai vállalkozás és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet összefogásával modellértékű fejlesztések valósulhattak meg a Somogy vármegyei Kastélyosdombón.

A segélyszervezet kommunikációs igazgatója Gáncs Kristóf az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában elmondta: a segélyszervezet több mint egy évtizede van jelen a településen. Először családok átmeneti otthonát hoztak létre az elhagyatott vadászkastélyban, majd az egykori kastélygazdaságból szociális gazdaságot alakítottak ki, ahol a családok dolgozni tudtak és elsajátíthatják a gazdálkodási ismereteket, amelyek révén később önellátókká tudnak válni.

A segélyszervezet ezt követően különböző vállalkozásokat indított, például sajtműhelyt, gyógynövényszárítót és vendégházat nyitottak. Ezek munkahelyeket teremtenek és bevételt generálnak, hozzájárulva a település fejlesztéséhez

- tette hozzá.

A segélyszervezet célja az, hogy munkahelyek teremtésével, gyermekfejlesztő programok indításával jobb jövőt biztosítsanak a térségben élőknek.

A beszélgetésben kitértek arra, hogy a településen a Vantage Towers a saját költségén adótornyot épített. Budai J. Gergő, a cég vezérigazgatója elmondta: a kistérségben gyenge volt a térerő, amelyre szükség volt az oktatáshoz, a képzéshez, a turizmushoz. Ezért megépítették a bázisállomást, amely térerőt, valamint 4G és 5G szolgáltatást biztosít a Vodafone-nal és a Magyar Telekommal együttműködésben.

Hozzátette, a cég - amelynek országszerte 2400 bázisállomása van - régóta együttműködik a segélyszervezettel; úgy döntöttek, lemondanak a Vodafone és a Magyar Telekom által az adótorony használatáért fizetett díjról, és azt a segélyszervezet kapja meg, ezzel állandó bevételi forrást biztosítanak nekik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

magyar falu program

fejlesztés

kastélydombó