Mi folyik Pápán? 130 millió forintos támogatás ment a városnak

MTI   
  Megosztom
Mi folyik Pápán? 130 millió forintos támogatás ment a városnak

Csaknem 130 millió forintból újult meg a pápai Petőfi-ház, amelyben látogatóközpontot alakítottak ki - közölte a Veszprém vármegyei település önkormányzata.

Tájékoztatásuk szerint Petőfi Sándor egykori lakóháza nemcsak a költőnek állít emléket, hanem mindazoknak a reformkori művészeknek, irodalmároknak, akik a városhoz kötődtek életük egy-egy szakaszában.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 129,3 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából megvalósult Petőfi Sándor utcai látogatóközpont a ház három helyiségében várja az érdeklődőket.

Ezekben bemutatják Petőfi pápai tartózkodásának fontosabb pillanatait, kapcsolatát Orlai Petrich Soma festőművésszel és Jókai Mórral, a kocsmákban töltött perceket, a Griff szállóban működő színjátszást, példaképét, Tarczy Lajos tanárt és az 1842-es napfogyatkozást.

A múzeumpedagógiai korhű órán a 19. század második felének oktatásába tekinthetnek be a látogatók, virtuálisan barangolhatnak azokon a helyeken, ahol a költő megfordult Pápán, és olvashatják a városban írt verseit is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

petőfi sándor

petőfi ház

veszprém