Ez a hír minden magyart sokkolni fog: újra jöhet a 600 forint feletti üzemanyagár

infostart.hu   
  Megosztom
Ez a hír minden magyart sokkolni fog: újra jöhet a 600 forint feletti üzemanyagár

2024 januárjától ismét meg kell szokni a 600 forint körüli üzemanyagárakat - közölte az InfoRádiónak Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője. A drágulás oka alapvetően az, hogy egy EU-s szabály miatt januárban jövedékiadó-emelés lesz a hazai benzinre és a gázolajra. Előbbinél valamivel több mint 152, utóbbinál pedig csaknem 143 forint lesz literenként az adó mértéke.

Az emelkedő tendencia már az ünnepek között is folytatódott, mivel a Brent típusú olaj ára már most is 80 dollár fölött van hordónként. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az InfoRádióban elmondta, péntektől is drágul mind a benzin, mind a gázolaj 6, illetve 8 forinttal literenként.

A jövedéki adót tekintve arra számítunk, hogy a kiskereskedelmi árakban is megjelenik az emelés, ami nettó 30 forint, ezt a kiskereskedők ugyanis nem tudják lenyelni

- mutatott rá.

Fontos lesz még a 2024-es évi üzemanyagárak tekintetében az is, hogy a forint "hogyan mocorog a dollárhoz képest"

- tette hozzá a szakember.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzin

benzinár

benzináremelkedés

üzemanyag