Te megléped? Ingyenmilliók üthetik a markodat, itt az új lakossági napelemes pályázat

Pénzcentrum   
  Megosztom
Te megléped? Ingyenmilliók üthetik a markodat, itt az új lakossági napelemes pályázat

Az elmúlt egy év során rengeteg minden történt a lakossági napelemek háza táján. Csak az elmúlt pár hónapban végre tisztázódott a legtöbb minden a bruttó elszámolással kapcsolatban, valamint elindult az új lakossági napelem pályázat, a Napenergia Plusz Program. A Pénzcentrum most szakértők segítségével annak járt utána, hogy mi is történt a szektorban az elmúlt időszakban, mit várhatunk az idén, valamint mit is kell tudni pontosan az elmúlt hónapok változásairól.

Azolnoki Ádám, a MANAP Iparági Egyesület elnöke szerint a januárban nyíló tárolós pályázattal még az 5 Ft-os betáplálási árral is megéri majd napelemet+tárolót létesítenie a lakosságnak.

Illetve azon lakossági felhasználóüknak, akik meg tudják oldani, hogy a megtermelt energiájuk jelentős részét elfogyasszák a házon belül, például kisebb napelemes rendszer létesítésével, és/vagy az elektromos otthoni eszközök "okosításával" (pl. akkor fogyasszon, amikor süt a nap) a bruttó elszámolás keretében is megérheti a napelemes rendszer, mert megtakarítani általában 70 Ft/kWh-t fog tudni az otthon termelt és fogyasztott árammal

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a pályázatot mindenképpen érdemes megpróbálni, ugyanis ennek segítségével 10 év körüli megtérülési idő várható. Azonban pályázat nélkül is megéri telepíteni Szolnoki Ádám szerint a rendszert.

Pályázat nélkül is pl. magasnak számító 50-60%-os önfogyasztási aránnyal is elérhető 12-14 éves megtérülés tároló nélküli napelemes rendszer esetében

– emelte ki, hozzátéve, hogy kapkodni pedig nem kell. Az elkövetkezendő időszakban ugyanis nem várhatóak nagyobb áremelések, ráadásul rengeteg az elérhető szakember is, így még a telepítésre se kell hosszú hónapokat várnunk.

Sajnos az iparág annyira "ki van éheztetve", hogy bőven akad kapacitás, sok cég leépítésekre kényszerült, különösen igaz ez a magyar KKV-kra, így nincsenek hosszú várakozási idők. Fontos, hogy a legolcsóbb és a "leghangosabb" cégek mellett a beruházni tervezők vizsgáljanak meg más cégeket is, mert egy legalább 25 évre szóló beruházásnál a tapasztalat, a szakértelem és a megbízhatóság a legfontosabb

– húzta alá.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napelem

pályázat

napelem telepítés