Leáll a termelés az esztergomi Suzuki gyárban: vajon, mi történik?

MTI   
  Megosztom
Leáll a termelés az esztergomi Suzuki gyárban: vajon, mi történik?

Leáll a termelés egy hétre a Magyar Suzuki esztergomi gyárában január 15-21. között - közölte a cég kommunikációs vezetője.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna közölte: az intézkedés oka az, hogy késik a Japánban gyártott motorok beérkezése a hazai gyártású S-Cross és Vitara modellekhez, mivel a Vörös-tenger térségében sorozatos támadások érik a kereskedelmi hajókat.

A kommunikációs vezető jelezte:

a hajók a jövőben alternatív útvonalon közlekednek, ezért a tervek szerint január 22-én újraindulhat a termelés a Suzuki csoport egyetlen európai üzemében.

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában a Suzuki Vitara és S-Cross modelljét gyártják. 2022-ben 129 022 autót gyártottak, 2023-ban az év közepén nyilvánosságra hozott terv szerint 168 ezret. A termelés túlnyomó részét exportálják több mint 100 országba.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

suzuki

suzuki gyár

termelés

leállás

esztergom