Több száz milliós fejlesztés Orosházán: erre fordították az elképesztő összeget

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós fejlesztés Orosházán: erre fordították az elképesztő összeget

Befejeződött a leromlott városi területek rehabilitációja elnevezésű projekt a Békés vármegyei Orosházán, amelyre a csaknem 26 ezer lakosú város önkormányzata 460 millió forint uniós támogatást kapott.

A forrást - eredetileg 360 millió forintot, majd további 100 milliót többlettámogatásként - a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyerték el, emellé 10 millió forint önerőt biztosítottak - közölte az önkormányzat.

Az összegből a Dankó utcában, egy korábban illegális hulladéklerakóként szolgáló szegregátumban megújult három különálló lakóépületben tíz lakás és két különálló tároló. A lakásokba bekötötték az ivóvizet és a szennyvízcsatornát, teakonyhákat alakítottak ki; az energetikai fejlesztés során felújították a tetőszerkezetet és a födémet.

Megújult a környezet is: felszámoltak két illegális hulladéklerakót, közparkot alakítottak ki, továbbá közvilágítást és térfigyelő kamerarendszert építettek ki. Útfelújítás történt két utcában, egyben pedig a járdát újították meg.

Az átadást követően két lakásba olyan családok költöznek vissza, akik korábban is ezekben az ingatlanokban laktak, a többit szociális bérlakásként hasznosítja az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

orosháza

támogatás

fejlesztés