Húszmilliós csalás Szabolcsban: banki ügyintézőnek adta ki magát a szélhámos férfi

MTI   
  Megosztom
Húszmilliós csalás Szabolcsban: banki ügyintézőnek adta ki magát a szélhámos férfi

Csalás és pénzmosás miatt fogtak el egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfit, aki banki ügyintézőnek adta ki magát, és így emelt le mintegy 20 millió forintot egy vállalkozó számlájáról - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy a csaló telefonon azt mondta a békési férfinak, hogy valaki pénzt akar levenni a cége számlájáról, így sürgősen zárolni kell azt, és ehhez szükség van az ügyfél közreműködésére. Másnap a férfi személyesen bement a bankjába, ahol azzal szembesült, hogy nincs pénz a számlán, két részletben 18 millió 800 ezer forintot utaltak el róla.

A férfinak ketten telefonálhattak, egyiküket kedden hajnalban lakóhelyén fogták el a rendőrök, és lefoglalták a laptopját, a táblagépét és a mobiltelefonjait. Zárolták az élettársa bankszámláját, amire pénzt utalt, és elkobozták a vagyonát. Több mint 2 millió forintot, két autót és körülbelül 1 millió forintot érő arany ékszereket foglaltak le tőle.

A 33 éves férfi csalás és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetben van, társát még keresik. A páros a gyanú szerint egy paksi férfit is megkárosított, az ő számlájáról ugyanezzel a módszerrel 1 millió 200 ezer forintot utaltak el

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csalás

banki ügyintéző

pénzmosás

szabolcs-szatmár-bereg megye