Új irodaház épül a vidéki nagyvárosban: nemzetközi cég lesz az első bérlő

HelloVidék   
  Megosztom
Új irodaház épül a vidéki nagyvárosban: nemzetközi cég lesz az első bérlő

Hazánk egyik legnagyobb építőipari fókuszú, technológia vezérelt és innovatív vállalatcsoportja, a több mint 4 évtizedes szakmai múlttal rendelkező KÉSZ Csoport komplex ingatlanfejlesztést indított Szeged belvárosában. Az épületet 2025 második negyedévében adják át, első bérlői között a Lufthansa Systems Hungáriát üdvözölheti.

A TILIA elnevezésű irodakomplexum a Gutenberg utca 25. szám alatt valósul meg az 1873-ban szecessziós stílusban épült, egykori polgári leányiskola újragondolásával. A létesítmény különleges megoldással ötvözi a 19. századi polgári épület és a mai modern irodaházak elemeit: míg a Gutenberg utca felőli helyi védelemmel ellátott homlokzatot megőrzi, addig a Hajnóczy utca felől egy teljesen új, modern épületfront fogadja majd az ide látogatókat.

Mit lehet tudni a projektről?

A projekt látványos elemeként a Hajnóczy és a Gutenberg utcák között egy új passzázst is kialakítanak a szegediek örömére, ahol tervezetten vendéglátó- és kereskedelmi egységek kapnak majd helyet. Emellett a Hajnóczy utca teljeskörű rekonstrukciójára is sor kerül a Jósika és a Londoni körút közötti szakaszon, a helyi önkormányzattal történő szoros együttműködésben.

A mintegy 5.300 m2 bérbeadható irodaterülettel, közel 900 m2 üzlethelyiséggel, valamint 90 férőhelyes mélygarázzsal rendelkező épületet a tervek szerint 2025 második negyedévében adják át. A projekt megvalósítására a KÉSZ Ingatlan fejlesztésében és a KÉSZ Csoport tagvállalatainak és stratégiai partnereinek kivitelezésében kerül sor. A kiviteli terveket a bim.GROUP készítette, az engedélyes tervekért a Singer Design, míg a belsőépítészeti tervezésért az Upper Design felel.

Milyen extrák lesznek?

A megújuló irodanegyedben jelentős zöld terület is növeli majd az idelátogatók komfortérzetét: az udvaron például egy mindenki által látogatható impozáns kertrészt is kialakítanak majd. Az energiahatékonyság érdekében „A” kategóriás gépészeti és elektromos rendszereket alakítanak ki, helyi megújuló energiatermeléssel, geotermikus talajszondákkal, valamint hőszivattyúval, az új épületrész hullámos tetőszerkezetére pedig napelemek kerülnek.

Intelligens épületfelügyeleti rendszer, érintésmentes megoldások, modern szellőzőrendszer, ergonomikus tervezésű munkaterületek, okostöltőkkel ellátott, dolgozóbarát belső környezeti kialakítás, CCTV és LED világítás, kerékpártároló és zuhanyzó, szelektív hulladékgyűjtési lehetőség, energiatakarékos szaniterek és öblítési rendszer, valamint 30 elektromos autótöltő áll majd a munkavállalók rendelkezésére. A beruházó az épület karbonlábnyomának további csökkentése érdekében minden huszadik elfoglalt munkaállomást egy fa ültetésével kompenzálja majd.

Az első bérlők között a Lufthansa Systems Hungária

A Lufthansa Systems magyar leányvállalata – a bérlőképviseletet ellátó Newmark VLK Hungary közreműködésével – az elsők között kötött bérleti szerződést az irodaházzal. A szerződés egyeztetés jogi támogatását az Andrékó Ferenczi Kinstellar Ügyvédi Iroda biztosította.

Növekedésünk kapcsán olyan irodaépületet kerestünk, amely az IT iparág magas technológiai elvárásai mellett a fenntarthatóság és a dolgozóbarát környezet feltételeit is maximálisan teljesíti. Úgy gondoljuk, a TILIA irodaház ideális helyszín lesz további eredményes működésünkhöz

- nyilatkozta Stephan Neumann, a Lufthansa Systems Hungária ügyvezető Igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

lufthansa

szeged

irodaház

beruházás

munkahely

gazdaság