Áll a bál: ezért nem kérnek a helyiek a vidéki akkumulátorgyárból

MTI   
  Megosztom
Áll a bál: ezért nem kérnek a helyiek a vidéki akkumulátorgyárból

Sóskúton sem akarják az akkumulátorfeldolgozó gyárat, amelyet korábban Alsózsolcán terveztek megnyitni, ez derült ki azon a tegnap esti lakossági fórumon, amelyet az LMP szervezett a témában.

A meghallgatásra annyian eljöttek, hogy sokan csak a nyitott ablakon át, az épület mellett hallgatták a beszédeket. A polgármester és a szlovén cég vezetője azonban nem jelent meg. Ez utóbbi egy interjúban arról beszélt, arról tárgyalnak a kormánnyal, hogy a korábban ígért 4,5 milliárdos állami támogatás több legyen - írja az RTL.

Budapesttől alig 20 kilométerre, Sóskúton hoz létre akkumlátorfeldolgozó üzemet a szlovén Andrada cég. A feldolgozás a tervek szerint már februárban elindulna. Ez az a társaság, amely korábban Alsózsolcán indította volna első magyarországi üzemét, ám a helyi önkormányzat, a civil szervezetek és a a helyi, valamint környékbeli lakosok ellenállása miatt a beruházás meghiúsult.

Az Andrada közleményében az új helyszínt azzal indokolja, „a sóskúti telephely méretét és logisztikai adottságait tekintve még optimálisabb helyszínnek bizonyult”. A fórumon a helyiek bejelentették, hogy petíciót indítanak azért, hogy a gyár itt se nyithasson meg.

A szlovén cég vezetője, Peter Tibaut egy interjúban arról beszélt, hogy először Szlovéniában szerették volna felhúzni az üzemet, de leállították a munkát, mert azt látták, hogy túl lassú lenne a folyamat a törvényhozási rendszerükben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

akkumlátorgyár

lakossági fórum

civilek