Ennyit a hazai bérekről: súlyos éveket kell gürizni a magyaroknak a legfapadosabb új autóért

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ennyit a hazai bérekről: súlyos éveket kell gürizni a magyaroknak a legfapadosabb új autóért

A Pénzcentrum mai cikkéből bizony kiderült, hogy a régióban Magyarországon kell az egyik legtöbbet dolgozni egy új Skoda Octavia megvásárlásához. Mégis miért?

A legrosszabbul kereső magyaroknak a legfapadosabb kisautóhoz is kevés lenne egy élet munkája, de az átlagos magyar nettóval sem egyszerű az autóvásárlás - írta meg korábban a Pénzcentrum. A legolcsóbb hazai új autóért, a Mitsubishi Space Starért (aminek a kezdő listaára 4,4 millió forint) is egy évet kellene dolgozni - úgy, hogy az illető a teljes nettó jövedelmét autóvásárlásra fordítja, másra nem költ.

Mint a Pénzcentrum mostani számításaiból kiderült, a régióban Magyarországon kell az egyik legtöbbet dolgozni egy új Skoda Octavia megvásárlásához. Ehhez pedig itthon több mint két évnyi nettó átlagbérre van szükség, mialatt Ausztriában kevesebb mint 12 hónap alatt összehozható, ha másra nem költ az ember, Svájcban pedig félévnyi fizetés is elég erre. Ráadásul az említett országokban maga az autó is jóval drágább, mint itthon. A vizsgált országok közül egyedül a románoknak, a bolgároknak és a horvátoknak kell többet dolgoznia egy új Skodáért, mint nekünk, magyaroknak.

A Pénzcentrum cikke ITT olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

gazdaság

autó

új autó

recesszió

gazdaság