Ilyet se sokat láttunk: 8 gyereknek 245 millióból épül mini bölcsőde Visegrádon

MTI   
  Megosztom
Ilyet se sokat láttunk: 8 gyereknek 245 millióból épül mini bölcsőde Visegrádon

Nyolc férőhelyes mini bölcsődét alakítanak ki Visegrádon, a projekt tervezett befejezése jövő év március vége - közölte az Apróka Bölcsőde Nonprofit Kft.


 


 

A fejlesztés a Miniszterelnökség támogatásával csaknem 245 millió forint feltételesen vissza nem terítendő európai uniós támogatásból valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázaton keresztül.

Visegrádon jelentős az igény a szolgáltatásra, mert a városban jelenleg nincs bölcsőde és családi napközi - olvasható a közleményben. A mintegy 1700 lakosú városban a bölcsődéskorú kisgyermekek száma meghaladja a 45-öt.

A beruházás célkitűzése egy nyolc férőhelyes mini bölcsőde létrehozása; munkahelyteremtés három embernek; játszócsoport és időszakos gyermekfelügyelet biztosítása; programok szervezése együttműködő partnerekkel; sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztése; valamint a környezettudatosság népszerűsítése - írták a tájékoztatóban.

Az épület körül játszóudvar, jelentős zöldfelület, őshonos fákkal körbeültetett park jön létre, további környezetbarát megoldásként pedig napelemes és hőszivattyús rendszert alakítanak ki, valamint kerékpártárolót és elektromosautó-töltő berendezést építenek ki.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

visegrád

bölcsöde