Ennyi volt: végleg megszűnhet a legendás Fonyódi Ásványvíz?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ennyi volt: végleg megszűnhet a legendás Fonyódi Ásványvíz?

Meg nem erősített helyi hírek szerint teljesen leállt a termelés a nagy múltú Fonyódi Ásványvíznél, és az összes üzemi dolgozótól megváltak január végével.

A Pénzcentrum úgy tudja, hogy január végi határidővel a legendás gyár a legtöbb üzemi dolgozóját elbocsátotta, illetve a termelést is határozatlan időre leállították. A lap információi szerint a vállalatnál jelenleg is zajlik a készlet kiárusítása. Az elbocsátott dolgozókat elvileg arról tájékoztatták, hogy határozatlan időre jegelik az üzem működését.

A területre jellemző löszös talaj nem nyújt védelmet (szemben például az agyaggal), így főleg a nitrit, nitrát szennyezés (de a növényvédő-szerek is kimutathatóan jelen vannak a vízbázisokban) több ivóvízbázist ellehetetlenített, hiszen ezek a minőségére komoly veszélyt jelentenek. A lap forrásai szerint ez érinti a Fonyódi Ásványvíz működését is.

A probléma egyébként a teljes régióban jelen van (a közműveknél is jelentkezik), a lap hallott olyan elképzelésről is, hogy a terület vízellátását a Balaton északi parjáról, a tó alatt átfúrt vezetékkel kívánják biztosítani.

A horvátoknak nem kellett A Fonyódi Ásványvíz

A Fonyódi Ásványvizet 2004-ben vásárolta fel a horvát Agrokor (későbbi nevén Fortenova Csoport), a cég sokáig a vállalat portfóliójába tartozott, Magyarországon pedig a Fonyódi forgalmazta a horvát vállalat termékeit, így a Jana ásványvizeket és üdítőitalokat is. Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportja aztán súlyos pénzügyi válságba került.

A horvát vállalat 2021-ben megvált a Fonyódi Ásványvíztől, miután sikeresen lezárult a Fonyódi Ásványvíz Kft. 100%-os üzletrészének értékesítése egy magyar magánszemélyekből álló befektetői kör részére.

A teljes cikk a Pénzcentrumon, ITT olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fonyód

ásványvíz

felmondás