Tarolnak az egri nők: most kiderült, hol magas még hazánkban a nők lakosságon belüli aránya

HelloVidék   
  Megosztom
Tarolnak az egri nők: most kiderült, hol magas még hazánkban a nők lakosságon belüli aránya

Országszerte a hivatalos adatok szerint a teljes lakosságon belül a nők aránya közel 52 százalékos volt tavaly. A nagyobb lélekszámú települések, városrészek és vármegyeszékhelyek közül Zuglóban és Egerben a legnagyobb a nők lakosságon belüli aránya.


 


 

A teljes lakosságon belül közel 52 százalékos a nők aránya a lakcímnyilvántartás legfrissebb adatai szerint. Vannak azonban olyan városok, települések, kerületek, ahol még magasabb az arány - derül ki az ingatlan.com nőnapi összeállításából, amely bemutatja, hogy a hölgyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a lakáspiacon is.

Ahol még nagyobb figyelmet érdemelnek a nők

Az összes települést nézve lakosságarányosan a Zala vármegyei Kisvásárhelyen él a legtöbb nő, 63 százalékos az arányuk. Ebből a szempontból a Vas vármegyei Hegyhátsál, a Somogy vármegyei Porrogszentpál és a borsodi Irota van még az élbolyban 59-58 százalékos női lakossággal. A szóban forgó települések közül jelenleg csak Irotán hirdetnek eladásra lakóingatlanokat. Ezeknek az átlagos négyzetméterára megközelíti a 600 ezer forintot, ami a vármegyei átlag közel dupláját teszik ki.

Mi a helyzet a fővárosban és a vármegyeszékhelyeken?

A fővárosban Zuglóban a legmagasabb, 54 százalékos a női lakosság aránya, ami az eladó lakóingatlanokra érkező érdeklődések száma alapján a harmadik legnépszerűbb kerület. Ebben a városrészben összesen több mint 2300 használt lakóingatlan szerepel a kínálatban, amelyek átlagos négyzetméterára 948 ezer forint. A vármegyeszékhelyek közül Eger viszi a prímet, ahol a teljes lakosság 54 százalékát adják a nők. Heves vármegye székhelyén több mint ezer lakóingatlan van eladósorban, átlagos négyzetméteráruk 621 ezer forint.

Az ingatlanpiacon betöltött szerepük is kulcsfontosságú

Az otthonteremtésben kiemelt szerepet töltenek be a hölgyek, mert az ingatlan.com-ot látogató havi 3,5 millió felhasználó 60 százalékát ők teszik ki. A nők ingatlanpiaci jelentőségét jól szemlélteti, hogy ugyanez az arány figyelhető meg a lakáshirdetőket telefonon vagy szöveges üzenetben felkereső felhasználók körében is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ingatlan

ingatlanpiac

nők

nőnap