Rengeteg magyar vándorol ide: vajon valóban megéri az erőfeszítéseket?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rengeteg magyar vándorol ide: vajon valóban megéri az erőfeszítéseket?

Amerika kétség kívül a világ egyik legfejlettebb gazdasági nagyhatalma, ahol évente emberek milliói szeretnének letelepedni, és megvalósítani az amerikai álmot. Ám ez korántsem olyan egyszerű, mint aminek elsőre hangzik, a tengerentúli letelepedésnek ugyanis nagyon komoly szabályai vannak - írja a Pénzcentrum.

Így lehetsz amerikai állampolgár

Noha az Egyesült Államokat a lehetőségek hazájának szokás nevezni, az amerikai álom megvalósításához mindenkinek rengeteg akadályon kell átverekednie magát. Többek között ilyen megpróbáltatás az állampolgárság megszerzése is, amire ugyan 3 út is a rendelkezésre áll, de ebből kettőhöz szükséges egy Zöldkártya, aminek a megszerzése viszont idegtépő feladat. Ha ezen tény ellenére mégis nekigyürkőznél a begyűjtésének, úgy két módod van rá:

  • Családi alapon - ha az Amerikai Egyesült Államokban élő rokonnal vagy házastárssal rendelkezel, akkor ő kérhet be téged Zöldkártya igénylésére;
  • Munkavállalói alapon - ha egy amerikai munkáltató foglalkoztatna, akkor kérelmezheted a Zöldkártya igénylést.

A zöldkártya egyébként egy olyan dokumentum, amely lehetővé teszi, hogy korlátlan ideig az Egyesült Államokban élj. Amit fontos tudnod vele kapcsolatban, hogy megszerzésével ugyan korlátlan tartózkodásra teszel szert, a gyakorlatban azonban 10 évente meg kell újítani. Azt pedig mondani sem kell, hogy nélküle az állampolgárság megszerzésére vonatkozó folyamatot sem tudod elindítani. Amennyiben azonban a papír a zsebedben van, úgy már jogosulttá válsz az amerikai állampolgárság igénylésére, amit a következő módokon tehetsz meg.

Hogy történik a honosítás? Mi van akkor, ha valaki oda házasodik? Mi történik, ha ott születik a gyermekünk? Milyen lakhatási megoldások vannak? Erről is még többet tudhatunk meg a Pénzcentrum teljes cikkében, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helloviddék

pénzcentrum

amerika

amerikai élet

amarikába költözés