Nagyra nyílik a pénztárca húsvétkor is: több ezer forintért vesznek ajándékot a szülők az ünnepre

MTI   
  Megosztom
Nagyra nyílik a pénztárca húsvétkor is: több ezer forintért vesznek ajándékot a szülők az ünnepre

Édességet, játékot és könyvet kapnak a gyerekek húsvétra – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből. A szülők ilyenkor az 5-10 ezer forint közötti kreatív, fejlesztő játékokat, társasokat és a szabadtéri játékokat részesítik előnyben. A tavaszi szünetben a családok egynegyede utazik el főként 1-2 vagy 3-4 napra, a legnépszerűbb úticélok a Balaton-parti települések, Budapest és Eger.

A húsvéthoz közeledve több mint 3500 szülő és nagyszülő bevonásával készített felmérést a játékkereskedő cég a családok ajándékozási és az ünnephez kapcsolódó szokásairól. A kutatásból kiderült, hogy a legtöbb gyerek idén édességet, játékot és könyvet kap ajándékba, a játékok közül is a legnépszerűbbek a kreatív, fejlesztő játékok, a társasok és a szabadtéri játékok. Az esetek többségében 2 különböző ajándékkal készülnek a szülők a gyerekeknek, amiket 1-2 héttel az ünnep előtt szereznek be online és személyesen vegyesen. Húsvétkor a válaszadók többsége (43%) 5-10.000 forint között, míg 37 százalékuk inkább 5000 forint alatt keres meglepetést, 10 000 forintnál többet csak minden ötödik szülő és nagyszülő költ ajándékra.

Az ünnep előtti 3 hétben vásárolnak legtöbben húsvétra játékot, ilyenkor nagyjából az éves forgalmunk 8 százaléka valósul meg. Az online kosárértékünk a tavalyihoz hasonlóan 13 000 forint, míg az áruházainkban 10 000 Ft körül alakul idén. Ebben az időszakban – főleg, ha jó idő van – megnő a szabadtéri termékek iránti kereslet, sokan választanak ajándékba kismotort, labdákat vagy hintát a kertbe

– mondta el Gyaraki Dávid, a cég ügyvezető-helyettese. A válaszadók leginkább azt veszik figyelembe játékvásárlásnál, hogy az praktikus és tartós legyen, ezek után következik csak az ár és az, hogy a játék kövesse az aktuális trendeket.

Népszerű húsvéti szokás a locsolkodás

A játékkereskedő felméréséből kiderült, hogy a locsolkodás nem megy ki a divatból: a kérdőívet kitöltők 83 százaléka állítja, hogy közvetlen környezetében hozzátartozik a húsvéthoz. A lányok leggyakrabban édességet és hímes tojást adnak, tízből öt alkalommal pedig jelképes összeget is kapnak a fiúk a locsolásért. Egyre népszerűbb program a kisgyermekesek körében a húsvéti tojásvadászat, de a tojásfestés és a családi kirándulás is hozzátartozik az ünnephez.

A tavaszi szünetben a családok egynegyede utazik el, tízből kilencen belföldre, a legkedveltebb úticélok között a Balaton-parti települések, Budapest, Eger, Gyula és Debrecen szerepelnek. Az 1-2 napos (54%) és a 3-4 napos (37%) kikapcsolódást választják legtöbben, 4 napnál hosszabb időre a megkérdezettek csupán 9 százaléka utazik el.

TOP 10 játékkategória a 2024 húsvéti időszakában

  • 1. Társasjáték, kártya
  • 2. Szabadtéri játék
  • 3. LEGO
  • 4. Plüss
  • 5. Kreatív, fejlesztő
  • 6. Autó, jármű
  • 7. Sportszer, labda
  • 8. Baba, babakocsi
  • 9. Bébijáték, kellék
  • 10. Játékfigura

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

húsvét

ajándék

édesség

játék

könyv

árak

vásárlás