Veszélyes medvék garázdálkodnak a magyar határnál: rettegnek a gazdák

HelloVidék   
  Megosztom
Veszélyes medvék garázdálkodnak a magyar határnál: rettegnek a gazdák

Több napja rettegésben tart a Hargita megyei Siklódon egy juhos gazdát egy medve. A férfi esztenája körül esténként ólálkodó nagyvad már több állatát elpusztította, de károkat okozott a szomszédos Maros megyei településeken is - írja a maszol.ro.

Gyilkos medve tartja rettegésben napok óta a Maros és a Hargita megyei állattartókat. Az egyik siklódi gazda szerint a nagyvad már több állatát is elpusztította, de károkat okozott más Maros megyei településeken is.

A medve minden este hétkor itt van az esztenánknál. Az órát hozzá lehetne igazítani. Nem fél sem embertől, sem kutyától, már szinte az összes majorkutyát megsebesítette

– mondta a lapnak a gazda, akinek mintegy 450 juha és 50 tehene van. A gazda elmondása szerint se éjjele, se nappala nincs azóta, hogy a medve rájár a juhaira. Mint mondta, a medve több juhát és bárányát elvitte, többnek pedig eltörte a gerincét, s az esztenán hagyta a tetemeket. A medve hasonló pusztítást végzett egy szomszédos majorban is, de van, ahol egy méhcsaládot is elpusztított. A hatóságok tehetetlenek a vadállatokkal szemben.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

románia

erdély

medve

gazda

gazdálkodás

pusztítás

vadállat