Veszélyes medvék garázdálkodnak a magyar határnál: rettegnek a gazdák

HelloVidék   
  Megosztom
Veszélyes medvék garázdálkodnak a magyar határnál: rettegnek a gazdák

Több napja rettegésben tart a Hargita megyei Siklódon egy juhos gazdát egy medve. A férfi esztenája körül esténként ólálkodó nagyvad már több állatát elpusztította, de károkat okozott a szomszédos Maros megyei településeken is - írja a maszol.ro.

Gyilkos medve tartja rettegésben napok óta a Maros és a Hargita megyei állattartókat. Az egyik siklódi gazda szerint a nagyvad már több állatát is elpusztította, de károkat okozott más Maros megyei településeken is.

A medve minden este hétkor itt van az esztenánknál. Az órát hozzá lehetne igazítani. Nem fél sem embertől, sem kutyától, már szinte az összes majorkutyát megsebesítette

– mondta a lapnak a gazda, akinek mintegy 450 juha és 50 tehene van. A gazda elmondása szerint se éjjele, se nappala nincs azóta, hogy a medve rájár a juhaira. Mint mondta, a medve több juhát és bárányát elvitte, többnek pedig eltörte a gerincét, s az esztenán hagyta a tetemeket. A medve hasonló pusztítást végzett egy szomszédos majorban is, de van, ahol egy méhcsaládot is elpusztított. A hatóságok tehetetlenek a vadállatokkal szemben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

románia

erdély

medve

gazda

gazdálkodás

pusztítás

vadállat