Összefog hazánk 9 nemzeti parkja: a cél a pannon gyepek megőrzésére!

MTI   
  Megosztom
Összefog hazánk 9 nemzeti parkja: a cél a pannon gyepek megőrzésére!

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásával országos program indul közel ötmilliárd forint értékben a füves élőhelyek és az ott élő fajok természetvédelmi helyzetének javítása, hosszú távú megőrzése érdekében - tudatta Béres András, a kft. ügyvezetője a program indító sajtótájékoztatóján Esztergomban.

A hatvan százalékban uniós forrásból megvalósuló pályázat 2026 végéig tart. A megvalósításban közreműködik kilenc nemzeti park, valamint a Budapesti Erdőgazdaság Zrt., a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Zöld Akció Egyesület, mondta el Béres András.

A program része az idegenhonos, invazív fajok elleni fellépés. Országos adatbázis készül az ilyen fajokkal fertőzött területekről, valamint olyan módszereket fejlesztenek ki, melyekkel a fertőzöttséget korai fázisban észlelni lehet és megakadályozható az elterjedésük.

A projekt keretében öt mintagazdaságot alakítanak ki, ahol természetbarát módszereket alkalmaznak, ehhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara biztosítja a szükséges gépeket és eszközöket. A gyepterületek hosszú távú megőrzésére Országos gyepstratégiai terv készül, figyelembe véve az élőhelyeket és fajokat érintő természetvédelmi kérdéseket is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti park

gyep

természet