Bálint gazda elárulta: erre lesz szükséged a balkonkertedhez a koronavírus idején

HelloVidék   
  Megosztom
Bálint gazda elárulta: erre lesz szükséged a balkonkertedhez a koronavírus idején

A balkont, az erkély- és ablakládákat általában dísznövényekkel, színes virágokkal szokták beültetni, ám sok más lehetőség közül is válogathatunk Bálint gazda tanácsai alapján akkor is, ha nincs kertünk és csak az erkély áll rendelkezésünkre.

A koronavírus-járvány miatt több időt töltünk otthon, ezért kiemelten fontossá válhat a saját kis zöld övezet kialakítása. Ha nincs nagy kertünk és kizárólag az erkélyünk áll rendelkezésünkre gyakran csak a dísznövények, színes virágok kínálatából válogatunk pedig sok más lehetőségünk is van egy otthoni természetbarát környezet megvalósítására.

Bálint gazda tanácsai alapján nagyobb faládákban, dézsákban akár csemegeszőlő-tőkét, kivicsemetét vagy futórózsabokrot is fel lehet nevelni. A virágládákba ültethetünk paprika-, paradicsom-, tojásgyümölcs-palántát, valamint számos fűszernövényt is (petrezselyem, metélőhagyma, fokhagyma, rozmaring, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, csombor stb.), amelyek gyors segítséget nyújtanak a mindig sietve főző háziasszonyoknak.

A kínálatot bővítve, mostanra már hozzájuthatunk edényben is nevelhető alma-, körte-, cseresznye-, meggycsemeték, amelyek karcsúak, egyágasak és rajtuk fűzérszerűen helyezkednek el a gyümölcsök. Mivel a szennyezett városi levegő nagyobb fertőzési kockázatot hordoz és a szűkös hely is korlátozza a gyökérkorona kialakulását, ezért ezeket a növényeket fokozott gondossággal kell nevelni. Bőségesen kell őket öntözni és táplálni.

A gazda szerint a tömbházak keskeny erkélyeit feldobhatjuk azzal is, hogy a virágládákba hajnalkát, díszbabot, sarkantyúkát, szagosbükkönyt, dísztököt vetünk és a fejlődő hajtásokat felfuttatjuk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kert

balkon

balkonkert

bálint gazda