Ezek a legfontosabb kerti munkák augusztusban: itt a 6 pontos nyárvégi feladatlista

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legfontosabb kerti munkák augusztusban: itt a 6 pontos nyárvégi feladatlista

Szárazság és hatalmas esőzések váltották egymást az elmúlt időszakban, ami bőven adott feladatot a kertészeknek, ám az egész éves kemény munkánk gyümölcsét most itt az ideje megcsodálnunk. Ennek ellenére az utolsó nyári hónapra is akadnak bőven feladatok a kertben. Mutatjuk a legfontosabb augusztusi kerti munkákat!

Az elmúlt hónapokban bőven kijutott a nagyobb szárazságokból és a pusztító viharokból is az egész országban. A kiszámíthatatlan időjárás nehéz feladat elé állítja a kertészeket. Augusztusban nincs is szebb mint az egész éves kemény munka után egy függőágyon fekve gyönyörködni a zöld pázsitban, a káprázatos színekben.

Első számú feladatunk élvezni a kertet és örülni aktív munkánk gyümölcsének. Ennek ellenére, ha azt hittük augusztus csak a pihenésé a kertet tekintve, tévedtünk. Továbbra is vannak olyan feladatok, amiket érdemes elvégeznünk, hogy minél tovább élvezhessük egészséges szépségében a kertünket. A HelloVidék most összegyűjtötte a legfontosabb feladatokat, tippeket.

1. Öntözés

A legtöbb növényt megviseli az augusztusi nagy nyári szárazság, ezért fontos, hogy azokat a virágokat, amik igénylik továbbra is rendszeresen, gondosan öntözzük meg. Különösen ügyeljünk a függőcserepekre, ládákba ültetett növényekre. Gyűjtsünk edénybe vizet és hasznosítsuk: próbáljunk takarékosan bánni a vízzel a locsolásnál is!

2. Táplálás

Az öntözés mellett a táplálásra is figyelnünk kell: kéthetente adjunk tápoldatot a virágainknak, hogy minél hosszabban csodálhassuk szépségüket.

3. Elszáradt virágok eltávolítása

Naponta ha néhány percet arra szánunk, hogy eltávolítjuk az elszáradt virágokat, visszametsszük a száradásnak indult leveleket, akkor nagyon szép lesz a kertünk, mivel arra ösztönözzük virágjainkat, hogy többet virágozzanak, és ne a magzással legyenek elfoglalva. A ritkítás is serkenti a növényeket, s nagyobb terméshozamra ösztönzi őket. Az évelő növények esetében elővigyázatosan, de az elhalt / elhervadt virágokat el kell távolítani az egyéves növények, a rózsák illetve a bokrok esetében. Ettől a növényünk nem csak ápoltabbnak fog tűnni, de ez által serkentjük az újabb virgzást illetve a magzást.

4. Metszés

Itt az ideje, hogy megmetszük a levendulát és a rozmaringot, az akácot. Ügyeljünk rá, hogy a lilaakácot csak finoman a leágazástól 20 centiméterre nyessük le.

5. Új élet!

Gyűjtsük össze az évelő kerti- és szobanövények, a sziklakerti növények, a fák, a bokrok magjait és metszük le fiatal hajtásokat évelő növényeinkről. Ez a megfelelő időszak ahhoz, hogy megfakadjanak és jövőre csodálatosan pompázzanak.

6. Második lehetőség

A legtöbb frissen termesztett zöldséget már felfaltuk vagy már a kamrában áll. Augusztus közepén azonban meg lehet próbálkozni egy másodvetéssel, hiszen a a gyorsan fejlődő zöldségek közül jó párat leszüretelhetünk még a fagyok beállta előtt. Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit érdemes ültetnünk ebben az időszakban.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kert

kert gondozás

augusztus

feladat

feladatlista