Érdemes a lámpákat ellenőrizni: rettentő nagy köd borítja be az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes a lámpákat ellenőrizni: rettentő nagy köd borítja be az országot

Az Időkép előrejelzése szerint a reggeli párás, ködös idő után napközben sokfelé maradt a borongós idő, így estére is helyenként ködszitálás is előfordulhat, csak kevés helyen szakadozhat fel átmenetileg a felhőtakaró. Továbbra sem lesz jelentős a légmozgás. Estére egyre nagyobb területen ereszkedik köd az országra - számolt be róla az Időkép.

Ahogy a portál írja, szombaton a már megszokott párás, ködös idővel indul a nap. Néhol szitálás előfordulhat. Napközben szinte mindenhol borongós, szürke, helyenként tartósan párás időre van kilátás. Gyenge marad a szél. Délután 5-11 fokot mérhetünk.

Vasárnap is sokfelé ködös reggelre, délelőttre, valamint túlnyomóan felhős délutánra kell számítani, csak helyenként süthet ki rövid időre a nap. Északnyugaton délután megélénkülhet a délkeleti szél. Délután 6-12 fokra van kilátás.

Óvatosan az utakon!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint ma, késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka a kevésbé felhős területeken helyenként sűrű köd képződésére lehet számítani, de szombaton várhatóan mindenütt javulnak a látási viszonyok.

Péntek reggelre is sokfelé jelentkezett pára, köd, amely helyenként napközben tartósabban megmaradhat, emiatt korlátozott látási viszonyokra kell számítani. Helyenként szitálás, ködszitálás miatt lehetnek nedves, vizes, csúszós útszakaszok. Napközben csak néhol süthet ki a nap rövid időre, ezeken a tájakon ebben az időszakban az alacsony napállás miatt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A szürke, borongós időben tompulhatnak reflexeink. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk

- olvasható közleményükben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időkép

országos meteorológiai szolgálat

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

időjárás jelentés

köd

pára

utazás

autós közlekedés