Érdemes a lámpákat ellenőrizni: rettentő nagy köd borítja be az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes a lámpákat ellenőrizni: rettentő nagy köd borítja be az országot

Az Időkép előrejelzése szerint a reggeli párás, ködös idő után napközben sokfelé maradt a borongós idő, így estére is helyenként ködszitálás is előfordulhat, csak kevés helyen szakadozhat fel átmenetileg a felhőtakaró. Továbbra sem lesz jelentős a légmozgás. Estére egyre nagyobb területen ereszkedik köd az országra - számolt be róla az Időkép.

Ahogy a portál írja, szombaton a már megszokott párás, ködös idővel indul a nap. Néhol szitálás előfordulhat. Napközben szinte mindenhol borongós, szürke, helyenként tartósan párás időre van kilátás. Gyenge marad a szél. Délután 5-11 fokot mérhetünk.

Vasárnap is sokfelé ködös reggelre, délelőttre, valamint túlnyomóan felhős délutánra kell számítani, csak helyenként süthet ki rövid időre a nap. Északnyugaton délután megélénkülhet a délkeleti szél. Délután 6-12 fokra van kilátás.

Óvatosan az utakon!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint ma, késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka a kevésbé felhős területeken helyenként sűrű köd képződésére lehet számítani, de szombaton várhatóan mindenütt javulnak a látási viszonyok.

Péntek reggelre is sokfelé jelentkezett pára, köd, amely helyenként napközben tartósabban megmaradhat, emiatt korlátozott látási viszonyokra kell számítani. Helyenként szitálás, ködszitálás miatt lehetnek nedves, vizes, csúszós útszakaszok. Napközben csak néhol süthet ki a nap rövid időre, ezeken a tájakon ebben az időszakban az alacsony napállás miatt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A szürke, borongós időben tompulhatnak reflexeink. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk

- olvasható közleményükben.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időkép

országos meteorológiai szolgálat

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

időjárás jelentés

köd

pára

utazás

autós közlekedés