Kiadták a figyelmeztetést: ezeken a területeken várható havas eső, havazás

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ezeken a területeken várható havas eső, havazás

Vasárnap délnyugat felől jelentősebb havazás érkezik, hétfő reggelig délnyugaton 5 centinél is több hó hullhat - írja az Időkép.

Ahogy a portál írja, Nyugatra, a főváros környéki hegyekbe és az Északi-középhegységbe is megérkezett a tél, reggelre hótakaró fedte be a tájat. A soron következő mediterrán ciklon pénteken a Dunántúlra és a déli tájakra hozhat kisebb havazást, majd vasárnap délután délnyugatról újabb, de már jelentősebb havazás érkezik.

A valószínűségi előrejelzéseket figyelembe véve a legtöbb hó a délnyugati határ közelében hullhat, itt hétfő reggelre 5-6 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Eközben kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az eső, szitálás mellett estig leginkább a Zempléni-hegységben fordulhat elő havas eső, havazás is. Itt 400-500 méter felett néhány cm megmaradó hó várható az esti órákig, majd éjszaka és csütörtök reggel már csak megszakításokkal várható gyengébb csapadék. Délutántól a délnyugatról északkelet felé áthelyeződő záporos csapadékgócokból esetlegesen egy-egy zivatar is kialakulhat. Este, éjszaka ugyanakkor az Észak-Dunántúlon, Dunántúli-középhegységben számíthatunk több helyen csapadékra, 1-2 cm hóval, míg a délebbi tájakon, Alföldön inkább rövidebb ideig tartó záporok kialakulása valószínű. Ezekből némi eséllyel gyengébb ónos csapadék is előfordulhat. Késő este, éjszaka a kevésbé felhős, szélcsendes tájakon foltokban sűrű köd kialakulhat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

hóesés

időjárás

időjárás előrejelzés

tél

téli időjárás

országos meteorológiai szolgálat