Elképesztő égi jelenség: ijesztő hangrobbanást okozott egy tűzgömb Nagyatádnál

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő égi jelenség: ijesztő hangrobbanást okozott egy tűzgömb Nagyatádnál

Hangrobbanásra lettek figyelmesek péntek hajnalban a Nagyatád környékén élők. Többen azt hitték, hogy valami felrobbant a környéken. Azonban a különös jelenséget észlelők fényhatást is láttak - írja a sonline.hu.

A megyei napilap megkereste Kolláth Zoltánt, az Eszterházy Károly Egyetem tanárát, csillagászt, hogy megtudják esetleg égi jelenséget észleltek -e a dél-somogyiak. Ő hívta fel figyelmet a Zselici Csillagpark egyik kamerájának képére, amelyen pontosan 3 óra 51 perckor egy látványos fénycsóva jelenik meg az északi oldalon.

A Zselici Csillagpark kamerájának bal felső részén jól látszik a felhők mögül felvillanó fény. (Forrás: Időkép)
A Zselici Csillagpark kamerájának bal felső részén jól látszik a felhők mögül felvillanó fény. (Forrás: Időkép)

Schmall Rafael a Csillagpark asztrofotósa egyértelműen tűzgömbként írta le a hajnali tüneményt

Elég nagy lehetett, mert vastag felhőzet volt és még így is látszik a kamera felvételein. Ránézésre mínusz 9-10 magnitúdós lehetett, mert olyan fényes volt, mint a Hold.

- közölte.

Mivel az észlelők hanghatásra lettek figyelmesek, ezért vélhetően egy bolida jutott a légkörbe. Így hívják ugyanis a légkörben felrobbanó, hangrobbanást keltő meteorokat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűzgömb

égi jelenség