Ítéletidő jégesővel és villámlással: szupercella csapott le erre a megyénkre

HelloVidék   
  Megosztom
Ítéletidő jégesővel és villámlással: szupercella csapott le erre a megyénkre

Sötét felhők, majd villámlás és felhőszakadás kíséretében csapott le a vihar tegnap Bács-Kiskun megyére. Baján több utcát is elöntött a víz. A Mohácsi-szigeten pedig apró szemű jég is esett - számoltak be róla a híradások.

Szombat délután hatalmas szél kíséretében csapott le Bajára egy szupercella. Néhány perc alatt 20 mm csapadék zúdult Bajára - számolt be róla az ATV Híradója.

Nagy eső volt nagy felhőszakadás, folyt az úton a víz. Jó, hogy magasan lakunk mert elfolyik innét

- nyilatkozta az egyik helyi lakos.

A tűzoltóknak hét alkalmammal kellett beavatkozniuk a vihar után. Négy esetben kértek segítséget az állampolgárok, kidőlt fák vagy nagy méretű lehasadt faágak eltávolításához. Három esetben pedig a szél által megbontott tetőszerkezetek helyreállításában kértek segítséget. Sem az utat, sem a járdát nem lehetett látni Baja egyes utcáiban, mindent ellepett az ár.

Amikor egy nagyobb felhőszakadás van akkor a helyi csatornák nem tudják elvezetni a csapadékot, a magasabb pontokról a víz a főtér fele hömpölyög.

Figyelem, országszerte ma is heves zivatarokra figyelmeztetnek!

A vasárnap reggel eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Továbbá három megye - Veszprém, Zala és Vas - kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szintén a zivatar veszélye miatt vasárnapra.

Kiemelték, hogy egyre nagyobb területen megerősödik a szél, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén viharos, néhol akár 70 kilométer/óránál is erősebb széllökések is lehetnek a kora délutáni órákig.

A kora délutáni óráktól többfelé alakulhatnak ki zivatarok. Ezeket elsődlegesen viharos - néhol akár 90 kilométer/óra feletti károkozó - széllökések, emellett lokálisan nagy mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérheti.

A zivatarok az esti órákra hagyják el az országot

- írták.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a viharban nem sérült meg senki, azonban az anyagi károk felmérése még folyik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

szupercella

viharkárok