Ítéletidő jégesővel és villámlással: szupercella csapott le erre a megyénkre

HelloVidék   
  Megosztom
Ítéletidő jégesővel és villámlással: szupercella csapott le erre a megyénkre

Sötét felhők, majd villámlás és felhőszakadás kíséretében csapott le a vihar tegnap Bács-Kiskun megyére. Baján több utcát is elöntött a víz. A Mohácsi-szigeten pedig apró szemű jég is esett - számoltak be róla a híradások.

Szombat délután hatalmas szél kíséretében csapott le Bajára egy szupercella. Néhány perc alatt 20 mm csapadék zúdult Bajára - számolt be róla az ATV Híradója.

Nagy eső volt nagy felhőszakadás, folyt az úton a víz. Jó, hogy magasan lakunk mert elfolyik innét

- nyilatkozta az egyik helyi lakos.

A tűzoltóknak hét alkalmammal kellett beavatkozniuk a vihar után. Négy esetben kértek segítséget az állampolgárok, kidőlt fák vagy nagy méretű lehasadt faágak eltávolításához. Három esetben pedig a szél által megbontott tetőszerkezetek helyreállításában kértek segítséget. Sem az utat, sem a járdát nem lehetett látni Baja egyes utcáiban, mindent ellepett az ár.

Amikor egy nagyobb felhőszakadás van akkor a helyi csatornák nem tudják elvezetni a csapadékot, a magasabb pontokról a víz a főtér fele hömpölyög.

Figyelem, országszerte ma is heves zivatarokra figyelmeztetnek!

A vasárnap reggel eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Továbbá három megye - Veszprém, Zala és Vas - kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szintén a zivatar veszélye miatt vasárnapra.

Kiemelték, hogy egyre nagyobb területen megerősödik a szél, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén viharos, néhol akár 70 kilométer/óránál is erősebb széllökések is lehetnek a kora délutáni órákig.

A kora délutáni óráktól többfelé alakulhatnak ki zivatarok. Ezeket elsődlegesen viharos - néhol akár 90 kilométer/óra feletti károkozó - széllökések, emellett lokálisan nagy mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérheti.

A zivatarok az esti órákra hagyják el az országot

- írták.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a viharban nem sérült meg senki, azonban az anyagi károk felmérése még folyik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

szupercella

viharkárok