Rejtélyes vadállatot kaptak lencsevégre: nem is egy, négy bóklászott a kiszáradt tómederben

HelloVidék   
  Megosztom
Rejtélyes vadállatot kaptak lencsevégre: nem is egy, négy bóklászott a kiszáradt tómederben

Igazán különleges, ritka vadállatokat sikerült lencsevégre kapnia egy fotósnak Somogyban, aki aztán Facebook-oldalán meg is osztotta az élményt és a fotókat: négy fehér színű sakálkölyköt örökített meg.

Fehér aranysakál kölyköt fotózott Király Tünde fotós, és közzé is tette a különlegességet Facebook-oldalán

Igazi különlegességnek számít, pár észlelésről lehet csak olvasni a neten... A mostani helyszín: Belső-Somogy

- írja oldalán.

Egyik este, a több órás várakozás végén pillantottam meg nagyon messze a kiszáradó halastó medrében egy világító, fehér pontot. Próbáltam a teleobjektíven keresztül figyelni, hogy mi is lehet az. Először azt hittem, hogy a környékbeli fehér cica jött le a nádasba vadászni. De olyan más volt a formája az állatnak. Lőttem róla 1-2 képet, mondom majd otthon a számítógépen belenagyítok és jobban szemügyre veszem. Hááát már akkor körvonalazódott, hogy sakál lehet ez.

Másnap megint kiült a meder szélére, szarvasokra várt, és titokban remélte, hogy megint jön az a kis fehér valami. A türelem meghozta az eredményét, négy fehér sakálkölyköt, valamint egy hagyományos színűt pillantott meg.

Elképesztő látványt nyújtottak, alig hittem a szememnek. Sikerült néhány fotót készíteni, persze olyat nem, hogy mind az 5 rajta legyen, mert nem volt a gépem olyan pozícióban és ilyenkor nagyon nincs lehetőség helyezkedésre, nem akartam, hogy észrevegyenek. Aztán mentek is tovább, ismerkedtek a világgal :-) De az élmény az megmarad örökre.

Kattintás után lejjebb, a poszt alatt lévő hozzászólásokban találtok további képeket...

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sakál

fehér sakál

király tünde

somogy megye

belső-somogy