Ritka égi jelenséget fotóztak: Szent Elmo tüze villant fel Győr mellett

HelloVidék   
  Megosztom
Ritka égi jelenséget fotóztak: Szent Elmo tüze villant fel Győr mellett

A ritka meteorológiai jelenség csütörtök késő délután tűnt fel győrújbaráti kameránkon, és ez esetben hosszú ideig megfigyelhető volt - írta az Időkép.


 


 


 


 

Ahogy az Időkép írta, a Szent Elmo tüzeként ismert jelenség a kamera látóterébe lógó antenna végén alakult ki. Ez lényegében egy koronakisülés, amelyet az erős elektromos térben ionizálódó levegőmolekulák hoznak létre, és sötétben szabad szemmel látható. Szent Elmo tüze hajók árbócának csúcsán, repülőgépek orrészén, szárnyvégén vagy más hegyes, magasan lévő tárgy végén jelenik meg, ahol az elektromos mező jobban koncentrálódik, lecsökken a feszültség és így könnyebben kialakul a kisülés.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

égi jelenség

szent elmo tüze