Kiadták a figyelmeztetést: a fél országot betemeti a hó, de jöhet ennél rosszabb is

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: a fél országot betemeti a hó, de jöhet ennél rosszabb is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki az ország nyugati felére a havazás miatt. Citromsárga riasztás van érvényben hófúvás miatt.

Egész éjjel havazott a Dunántúlon, Somogy és Veszprém megyékben már a 10 centit közelíti a hóvastagság.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább nyugat felé tolódik, délután a nyugati határ mentén is megszűnik a havazás. Nyugaton még élénk, erős lehet az északias szél, ami hófúvást okozhat. A csúcshőmérséklet a Dunántúlon -1 és +5, a Dunától keletre 5 és 11 fok között alakul.

A folytatásban: ilyen idő várható jövő héten

Hétfőn délen, délnyugaton várható többfelé eső, kezdetben délnyugaton helyenként havas eső, hó is hullhat. Északon, északkeleten elvékonyodhat a felhőzet, időnként kisüthet a nap. Sokfelé szeles időben lesz részünk. Hajnalban -3, +3, napközben 3-13 fokot mérhetünk. Nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb maximumokat.

Kedden északon, északkeleten lehetnek hosszabb napos időszakok, délen, délnyugaton viszont még kisebb eső előfordulhat. Nyugaton és az ország északkeleti harmadán élénk lehet az északi-északkeleti szél. Kora délután 3-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán szakadozott lesz a felhőzet, a reggeli ködfoltok feloszlását követően többnyire felhős időre számíthatunk. Kisebb vegyes csapadék csak elvétve alakulhat ki. Helyenként élénk marad a szél. Délután 2-7 fok valószínű. Csütörtökön erősen felhős, borongós idő körvonalazódik elszórtan vegyes halmazállapotú csapadékkal. A légmozgás nem lesz jelentős. 0 és +5 fok között alakulhatnak a maximumok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

szél

hófúvás