Kiadták a figyelmeztetést: a fél országot betemeti a hó, de jöhet ennél rosszabb is

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: a fél országot betemeti a hó, de jöhet ennél rosszabb is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki az ország nyugati felére a havazás miatt. Citromsárga riasztás van érvényben hófúvás miatt.

Egész éjjel havazott a Dunántúlon, Somogy és Veszprém megyékben már a 10 centit közelíti a hóvastagság.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább nyugat felé tolódik, délután a nyugati határ mentén is megszűnik a havazás. Nyugaton még élénk, erős lehet az északias szél, ami hófúvást okozhat. A csúcshőmérséklet a Dunántúlon -1 és +5, a Dunától keletre 5 és 11 fok között alakul.

A folytatásban: ilyen idő várható jövő héten

Hétfőn délen, délnyugaton várható többfelé eső, kezdetben délnyugaton helyenként havas eső, hó is hullhat. Északon, északkeleten elvékonyodhat a felhőzet, időnként kisüthet a nap. Sokfelé szeles időben lesz részünk. Hajnalban -3, +3, napközben 3-13 fokot mérhetünk. Nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb maximumokat.

Kedden északon, északkeleten lehetnek hosszabb napos időszakok, délen, délnyugaton viszont még kisebb eső előfordulhat. Nyugaton és az ország északkeleti harmadán élénk lehet az északi-északkeleti szél. Kora délután 3-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán szakadozott lesz a felhőzet, a reggeli ködfoltok feloszlását követően többnyire felhős időre számíthatunk. Kisebb vegyes csapadék csak elvétve alakulhat ki. Helyenként élénk marad a szél. Délután 2-7 fok valószínű. Csütörtökön erősen felhős, borongós idő körvonalazódik elszórtan vegyes halmazállapotú csapadékkal. A légmozgás nem lesz jelentős. 0 és +5 fok között alakulhatnak a maximumok.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

szél

hófúvás