Érkezik a ciklon: elő kell vennünk az esernyőt hétvégén, jégeső, erős szél is lehet itt

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Érkezik a ciklon: elő kell vennünk az esernyőt hétvégén, jégeső, erős szél is lehet itt

Az Atlanti-óceán, illetve a Kelet-európai-síkság felett anticiklonok alakítják az időjárást. A kontinens középső és nyugati területein azonban ciklonok örvénylenek, nagy területen fordul elő záporos jellegű csapadék, helyenként kiadós mennyiségről érkezett jelentés. Ennek következtében az Ibériai-félsziget nagy részén a sokéves átlaghoz képest alacsonyabban alakul a csúcsérték. A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában a már említett ciklonális mező határozza meg. Hazánkban dél felől újabb záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Éjszaka is sok lesz a felhő, és elszórt jelleggel további záporok előfordulása valószínű a hétvégén.

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

Az összefüggő felhőzet délen szakadozik, de dél felől újabb záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Éjszaka is sok lesz a felhő, és elszórt jelleggel további záporok előfordulása valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 20 fok között valószínű.

Egyre több cella lépi át a határt, melyeket viharos széllökések és jégeső is kísérhet.

- írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

meteorológia

edőjárás-előrejelzés

omsz

csapadék

május