Ma még nyugodt időre számíthatunk, de jönnek a zivatarok: mutatjuk, hol csaphatnak le

HelloVidék   
  Megosztom
Ma még nyugodt időre számíthatunk, de jönnek a zivatarok: mutatjuk, hol csaphatnak le

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat írja előrejelzésében, a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség ma estig nem valószínű. De hozzátették, estefelé, illetve szerdára virradóan az északkeleti harmadba besodródhat egy-egy zivatar.

Mint írják, szerdán napközben főleg az ország keleti felén - ezen belül elsősorban az Északi-középhegység és az Észak-Alföld területén -, valamint délutántól a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő nagyobb számban zivatarok, és keleten akár heves zivatarok is kialakulhatnak.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

A zivatarokat felhőszakadás (ált. >20-30, lokálisan >40 mm), viharos szél (ált. >60-80 km/h) és jégeső (akár 2-3 cm-t meghaladó jégszemek) is kísérheti. A zivatarok száma éjjel sem csökken, délkelet felé terjednek tovább a zivataros gócok.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

felhőszakadás

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés