Felvették a harcot a belvízzel: közel 600 millió forintot költöttek fejlesztésekre Békésen

MTI   
  Megosztom
Felvették a harcot a belvízzel: közel 600 millió forintot költöttek fejlesztésekre Békésen

Befejeződött a csapadékvíz-elvezetés kialakításának harmadik üteme, amelyet Békés vármegye névadó települése 582,5 millió forintból valósított meg - közölte az önkormányzat.

Mint írták, a fejlesztéshez 571,5 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyertek el. Az alig egy évig zajló beruházás során a város négy területén, 35 utcában építettek és újítottak fel csapadékcsatornákat összesen több mint 17 kilométer hosszússágban, és ezernél több átereszt építettek be a 18 ezres városban.

A beruházás célja az volt, hogy a belterületre hulló csapadék rendezett elvezetése az ingatlanok és az infrastruktúra károsítása nélkül történhessen meg. A kialakított műszaki megoldások a víz helyben tartását is segítik az arra alkalmas területeken

- írták.

Békésen már két ütemben zajlottak hasonló munkálatok szintén TOP-os forrásból, csaknem 533 millió forint értékben. 2017 óta több mint tízezer méteren újították meg a vízelvezető rendszereket.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csapadékvíz-elvezetés

fejlesztés

belvíz

belvízvédelem

békés