Elképesztő, mit fogott ki egy horgász a Dunából: ilyen "szörny" is ritkán akad horogra

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, mit fogott ki egy horgász a Dunából: ilyen szörny is ritkán akad horogra

Egy körülbelül 80-100 kilogramm körüli, már élettelen dámszarvas bikát fogott ki egy horgász november 5-én, vasárnap a Szentendrei Duna-ágon. A tetem egy olyan területen akadt bele a horgász zsinórjába, ahol a sodrás egészen lelassul.

Nem mindennapi esetnek volt szemtanúja november 5-én, vasárnap délután Jókai Attila, aki a Szentendrei Duna-ág partján végignézte, ahogy egy másik horgász kifogott egy körülbelül 80-100 kilogramm körüli, már élettelen dámszarvas bikát - írja a Pecaverzum.

A tetem a Szentendrei Duna-ág egyik olyan, enyhén kiöblösödő részén akadt bele az egyik horgász zsinórjába, ahol a sodrás egészen lelassul.

Így is valószínűleg az erős felszerelés (bojlis bot, vastag fonott zsinór) minden teherbíró képességére szükség volt a partra vontatáshoz, illetve, az utolsó métereken már a botot letéve, kézzel húzta be a kint lévő zsinórt.

Egész friss elhullás lehetett, mert a bomlásnak semmi jele nem volt rajta észlelhető, gyakorlatilag még szaga sem volt. Semmi külsérelmi nyomot nem lehetett rajta látni, ami lövés okozta sebzésre, gázolásra, barcogásban való küzdelem során vetélytárs általi szúrásra, vagy kutya esetleg aranysakál harapására utalt volna. Külön érdekesség a jobb agancsszáron az a hátrafelé növő rendellenes ág. Biztos nem volt kellemes neki, de semmiféle sérülést nem lehetett látni az alatta lévő bőrfelületen, még a szőrt sem koptatta ki

– fogalmazott a lapnak Jókai Attila.

Jókai Attila szerint nem mindennapi eset az ilyen, ugyanakkor az is biztos, hogy nem szökőévente egyszer fordul elő, hogy ilyen nagyobb testű vad-, esetleg háziállat egyede vízbe veszik, vagy a már kimúlt állat vízbe kerül.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

horgász

dámszarvas

duna